Răspuns :
Explicație:
Secolul al XX-lea a reprezentat o perioadă importantă pentru majoritatea țărilor europene, perioadă marcată de încercarea de emancipare a statelor aflate sub suzeranitatea Imperiului Otoman și a celui Habsburgic. Proiectat de către marii gânditori ai secolelor al XVIII-lea – al XIX-lea , statul român modern va deveni o realitate instituțională începând cu a doua jumătate a secolului al XIX-lea, prin alegerea lui Cuza ca domn atât în Moldova, cât și în Țara Românească, realizându-se astfel unul din marile idealuri naționale ale românilor.
Istoria românilor în secolul al XIX-lea a cunoscut mai multe etape: adoptarea primelor acte cu rol de constituție - Regulamentele Organice, revoluția de la 1848 – moment al afirmării dorinței de adoptare a unor reforme modernizatoare, formarea statului român modern, obținerea independenței de stat și ulterior, la începutul secolului al XX-lea, desăvârșirea unității statale.
Vă mulțumim că ați vizitat platforma noastră dedicată Istorie. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, vă rugăm să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la lista de favorite!