Răspuns :
Bună!
ヽ(✿゚▽゚)ノ
- Transilvania
Între 1111 - 1541 Transilvania a fost organizată ca voievodat autonom în cadrul Regatului Ungariei.
Între 1541 - 1691 Transilvania a fost organizată ca principat autonom în cadrul Imperiului Otoman.
- Țara Românească și Moldova
Atât Polonia, cât și Ungaria au încercat să-și impună suzeranitatea asupra țărilor române. Relațiile vasalice ale Țării Românești față de Ungaria s-au perpetuat practic până la căderea regatului (1541) și au existat relații de înțelegere, conflicte vehemente, dar și ignorare reciprocă. Pericolul expansiunii otomane a apropiat cele 2 țări românești de Ungaria.
Moldova, spre deosebire de Țara Românească, s-a aflat în relații destul de strânse cu Polonia; Petru I Mușat depune jurământul de vasalitate față de regele polonez Vladislav I Jagello. Asta se întâmplă, deoarece Moldova avea nevoie de un aliat puternic în vederea existenței pericolului maghiar.
- Țările Române
În vreme ce la S și E de Carpați românii își consolidează independența, în Transilvania are loc o evoluție inversă, ea fiind integrată din ce în ce mai mult în structura statului maghiar.
Vă mulțumim că ați vizitat platforma noastră dedicată Istorie. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, vă rugăm să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la lista de favorite!