Răspuns :
Citim cu atenție fragmentul din textul Viața lui I.L. Caragiale de Șerban Cioculescu, pentru a putea răspunde la întrebări:
1. Sensul secvenței în toată lumea care apare în text este mereu, tot timpul, întotdeauna etc.
2. Putem alege oricare două dintre îndeletnicirile care îi asigură venituri tânărului Caragaiale: revizor școlar, copist în trupa lui Pascali, sufleur, corector.
3. Un principiu pe care părinții îl aplică în educarea lui Iancu este indulgența, așa cum se precizează în text: „Ei au adoptat, în împrejurare, cea mai bună metodă, a îngăduinții relative, care dă rezultate mai bune decât constrângerea„
4. Caragiale ajunge să comunice cu mama și sora sa prin scrisori în perioada în care lucra ca revizor școlar, după anul 1881, deoarece nevoile profesionale îl despart de ele.
5. I.L. Caragiale era o persoană generoasă și altruistă. Mărturie stau zecile de scrisori de mulțumire pe care acesta le primește de la mama sa și care arată faptul că niciuna dintre solicitările bănești venite din partea familei sale nu rămâne nesatisfăcută.
Ne amintim:
Atunci când formulăm un răspuns trebuie să:
- formulăm enunțuri clare
- să respectăm corectitudinea exprimării
- să respectăm normele de ortografie și punctuație
- să explicăm motivele cât mai nuanțat
- să respectăm precizarea privind numărul de cuvinte
Mai multe despre I.L Caragiale aici: https://brainly.ro/tema/5650039
Succes și spor la teme!
Vă mulțumim că ați vizitat platforma noastră dedicată Limba română. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, vă rugăm să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la lista de favorite!