👤

f(x)=(x-radx)^3 derivat va rooog​

Răspuns :

f'(x)=((x-√x)³)'

[tex]f'(x)=3(x-\sqrt{x} )^2\times (x-\sqrt{x} )'=3(x-\sqrt{x} )^2(1-\frac{1}{2\sqrt{x} })\\\\f'(x)= 3(x^2-2x\sqrt{x} +x)(1-\frac{\sqrt{x} }{2x} )= 3(x^2-2x\sqrt{x} +x)\times \frac{2x-\sqrt{x} }{2x} \\\\[/tex]

Asta daca ai scris corect sau daca am inteles corect f(x)

Folosim formulat (uⁿ)'=n×uⁿ⁻¹×u'

Vă mulțumim că ați vizitat platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, vă rugăm să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la lista de favorite!


Ze Learners: Alte intrebari