Răspuns :
Răspuns:
Adverbul este partea de vorbire neflexibila care arata circumstanțele acțiunii.
Funcțiile sintactice sunt :
circumstanțial de loc
circumstanțial de timp
circumstanțial de mod
circumstanțial de cauza
circumstanțial de scop
atribut adverbial
Gradele de comparație sunt ca ale adjectivului.
Substantivul este partea de vorbire flexibila care denumește ființe, lucruri , fenomene ale naturii, acțiuni, stări sufletești, însușiri.
Substantivul are articol hotărât și nehotărât.
El poate fi simplu sau compus , Cazurile
Nominativ
Acuzativ
Dativ
Genitiv
Vocativ
Funcțiile
Subiect nume predictiv
complement direct , complement prepozitional,circumstanțial de loc de timp de mod de cauza de scop atribut substantival prepozitional, complement indirect , at genitival
cazul vocativ nu are funcții sintactice
pronumele este partea de vorbire flexibila care tine locul unei persoane sau a unui obiect . Pronumele personale sunt: eu tu el ea noi voi ei ele astea sunt în cazul nominativ în cazul genitiv lui ei lor și în cazul acuzativ pui întrebarea pe cine ? pe mine ma m și asa la toate persoanele , în cazul dativ pui întrebarea cui cui i-ai spus mie îmi mi și tor asa.
Pronumele reflexiv are doar cazurile dativ și Acuzativ cu forme accentuate și neaccentuate (pe)sine se s
sieși își și
primele sunt în cazul Acuzativ și celelalte în cazul dativ . Pronumele peronal de politețe dumneavoastră dumnealor , dansa dânșii, Excelenta Voastră, exprima respectul fata de o persoana .
Narațiunea la persoana 1 când de exemplu intr un text un autor își spune povestea sau opiniile personale iar la persoana a 3 când relatează o poveste .
Vă mulțumim că ați vizitat platforma noastră dedicată Limba română. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, vă rugăm să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la lista de favorite!