În construirea textului argumentativ trebuie să ții cont de prezența conectorilor specifici.
La primul conector - în opinia mea - ai putea spune că opera dată spre analiză se încadrează genului epic deoarece prezintă trăsături caracteristice acestui gen.
Când treci la primul argument - în primul rând - trebuie să aduci un argument care să îți susțina opinia prezentată în încipit. Spre exemplu, ai putea spune despre modurile de expunere predominante - narațiunea și dialogul - care sunt specifice genului epic. După argument, trebuie să ai și exemplu. Așadar, poți oferi exemplu o replică a unui personaj - pentru a susține existența dialogului.
În cadrul celui de al doilea argument - în al doilea rând - trebuie să mai oferi o susținere opiniei tale. Astfel, aici ai putea spune despre existența personajelor - caracteristică a genului epic. Exemplul pentru acest argument îl poți ilustra prin numele unui personaj din text.
Argumentul suplimentar - În plus - îl poți susține prin prezența naratorului. Exemplul pe care îl poți oferi aici este prezența verbelor la persoana a I-a, fiind un narator subiectiv (alegi un verb din operă).
Concluzia îți sugerez să o formulezi astfel încât să rezumi tot ce ai menționat anterior. Spre exemplu: În concluzie, considerând prezența naratorului, a descrierii și a narațiunii dar și prezența personajelor, consider că opera dată spre analiză se încadrează genului epic.