Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
a) în care apar mărimi direct proporţionale şi invers proportionale, care se rezolvă prin procedeul proporţiilor şi prin procedeul reducerii la unitate.
b) de genul: - apar 3 mărimi , fiecare dintre ele cu câte două valori numerice date
SAU - apar 3 mărimi cu câte o valoare numerică pentru fiecare şi o relaţie între două dintre
c) reprezentarea prin desen a mărimilor necunoscute şi fixarea în desen a relaţiilor dintre ele şi mărimile cunoscute . Se realizează o schemă a problemei printr-o figură care păstrează în atenţie numai relaţiile matematice şi nu toate aspectele concrete.
d) la rezolvarea de probleme și exerciții. Aceasta metoda se foloseste in cazul in care rezolvarea problemei se face pornind de la sfârsit către inceput. În astfel de exerciții necunoscutele apar in prima parte a calculelor iar partea finală a acestora este cunoscuta.
e) se pornește de la o presupunere (eronată) pe care o facem in raport cu una dintre mărimile pe care dorim să le determinam și vom obține niște valori in plus sau in minus pe care le vom compara cu datele reale și apoi vom găsi cu cât "am greșit" in presupunere.
Vă mulțumim că ați vizitat platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, vă rugăm să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la lista de favorite!